Az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programban (a továbbiakban: „ÉLIP BP”) hatmilliárd forint támogatás kerül szétosztásra a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. végrehajtási támogatásával a pályázó hazai élelmiszeripari beszállító vállalatok vagy azok konzorciumai között, melyet vállalkozási tevékenységük fejlesztésére fordíthatnak. A pályázat 2023. szeptember 28-án veszi kezdetét.

Az ÉLIP BP célja a Magyarországon működő élelmiszeripari beszállító vállalkozások termelői kapacitásainak fejlesztése, technológiaváltásuk támogatása, a vállalkozások szintlépésben történő segítségnyújtás, valamint, ha még nem beszállítók, azzá válhassanak.

A támogatási program végrehajtását a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, mint felügyeleti szerv jóváhagyásával a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. végzi.

A megvalósuló fejlesztések révén a hazai, alacsonyabb hozzáadott értékű termékstruktúrával működő beszállítók magasabb hozzáadott értékű termékek fejlesztését, gyártását kezdhetik meg, amelyek értékesítésével, valamint hatékonyságuk és termelékenységük növelésével, ipar 4.0-technológiák alkalmazásával és kutatási-fejlesztéssel javíthatják tevékenységüket.

Az ÉLIP BP költségvetési forrás, vissza nem térítendő forráskerete hatmilliárd forint.

A támogatás összege 300 – 500 millió forint közötti, a támogatási intenzitás pedig legfeljebb 70 százalékos lehet.

A pályázat időtartama:

2023. szeptember 28. a pályázati felhívás közzététele

2023. október 12. – október 26. a támogatási kérelmek benyújtása

Bővebb információ az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programról az alábbi linkre kattintva érhető el.