DES – Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája

Az információs technológiai (IT) és információs-kommunikációs technológiai (IKT) szektor egyre fontosabb szerepet tölt be a magyar nemzetgazdaságban és külkereskedelemben.  Magyarországon a technológiai alapú gazdaság már ma is a GDP jelentős hányadát adja, és jelentős számú munkavállalót foglalkoztat. 

Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája átfogó kormányzati intézkedéscsomagot határoz meg az informatikai kkv-k exportképességének javítása érdekében. A technológia alapú gazdaság exportteljesítményének javulása jelentős mértékben járulhat hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez, a fiatalok számára is vonzó, nagyszámú, magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt, serkenti a hazai technológiai innovációt, valamint a magyar tudás és innováció hasznosításával javítja Magyarország nemzetközi megítélését. 

A Technológiai Transzfer Igazgatóság célja, hogy minél több hazai, technológiai alapú, magas hozzáadott értéket képviselő vállalkozásnak tudjon segíteni a nemzetközi piacra lépésben. Tevékenységünket a DES megvalósítása kapcsán térítésmentesen végezzük. Az elmúlt években sokat dolgoztunk azon, hogy az ökoszisztéma szereplőivel hatékonyan tudjunk céljaink megvalósítása érdekében együtt dolgozni.