Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepélyes eseménysorozatot tervezünk és szervezünk.  

Célunk részben, hogy a magyar lakosság programjainkon keresztül széleskörű ismeretre tegyen szert Neumann János életével és munkásságával kapcsolatban, másrészt szeretnénk felhívni a figyelmet a tehetséggondozás fontosságára, a fiatal korosztály edukálására, hogy a felnövekvő generációból a „Jövö Neumannjai” is kikerülhessenek.

A tervezett programok ezért elsősorban a fiatalabb generációnak szólnak, de minden korosztály megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő eseményeket.

Programjaink között fellelhető lesz szakmai konferencia, de részt veszünk a Múzeumok és Kutatók éjszakáján, digitális tanösvényt alakítunk ki az Infopark területén, dokumentumfilmet készítünk Neumann János életéről.

Az eseménysorozat kiemelt rendezvénye a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia – IOI 2023, ami második alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon 2023.08.28-09.04. között, Szegeden. Az egyhetes program alatt mintegy 100 ország több mint 400 diákja fog részt venni.

A Neumann 2023 eseménysorozattal kapcsolatos pályázatok az alábbi oldalon érhetők el: 

Eddigi események, programok

 

Neumann János sírjának megkoszorúzása

Neumann János halálának 66. évfordulója alkalmából a világhírű tudós síremléke előtt koszorú ceremóniával tisztelget Dr. Novák Tamás, Magyarország New York-i Főkonzulátusának TéT attaséja a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. nevében a Princetoni Temetőben.

Neumann 2023 ünnepélyes eseménysorozat nyitó konferencia

A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. 2023-ban Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából ünnepélyes eseménysorozatot szervez, a magyar származású világhírű matematikus tiszteletére. A programsorozat nyitókonferenciájának Neumann János egykori középiskolája adott otthont, ahol Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára mellett Dr. Hankó Balázs Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára is megemlékezett a magyar tudós munkásságról köszöntőbeszédében.

Neumann 2023 a Petőfi TV-ben

Neumann János, a modern számítógép atyának születésére emlékezett meg a Petőfi Tv-ben, a Neumann Technológia Platform két ifjú tehetsége, Molnár Janka Sára és Lőrincz Balázs, ahol többek között ismertette a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében megvalósuló Neumann 2023 ünnepélyes rendezvénysorozat főbb programelemeit. 

EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

A felsőoktatás legnagyobb seregszemléjeként ismert EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás huszonharmadik alkalommal került megrendezésre közel 50.000 látogatóval.

A Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. az idei kiállításon két kiemelt programjával képviselteti magát, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiával (IOI 2023) valamint a Neumann János ünnepélyes eseménysorozattal, melynek indulásáról Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár tartott előadást.