Az innovatív technológiai megoldások alkalmazása kiemelten fontos hazánk településeinek fejlesztésében. A Civitas Sapiens a települési és térségi közösségek fejlesztési programjait, illetve az okos városfejlesztéseket támogatja hazai és európai uniós programok végrehajtásával, valamint elősegíti a Smart Building megoldások és a GovTech fejlesztések bevezetését.  

Magyarország számára a legsürgetőbb feladat a vidéken élők közvetlen életkörülményinek javítása, ezért fő célunk a vidéki életminőség és az ökoszisztéma, a vidéki közösségek együttműködésének erősítése, a vidék népességmegtartó és népességvonzó erejének növelése olyan igényvezérelt vidékfejlesztési programok megvalósításán keresztül, mint a Digitális Falu Program. 

Annak érdekében, hogy a települések fejlesztésében érintett települési vezetők, fejlesztési szakemberek ágazati továbbképzését biztosítsuk, digitális térségfejlesztési képzéseket hoztunk létre, melyeket évről évre továbbfejlesztünk. 

A kormányzati, önkormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők, valamint a helyi polgárok közötti párbeszédet és együttműködést rendezvényeinkkel – Civitas Sapiens Okos Város konferencia, Digitális Vidék konferencia –, a kistelepülések technológiai fejlődését pedig a 2021-ben alapított „Az Év Digitális Faluja Díj”-al ösztönözzük.