Idén huszonhatodik alkalommal került megrendezésre a Tavaszi Szél Konferencia a „fiatal magyar kutatók és doktoranduszok világtalálkozója” a Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának közbenjárásával 2023. május 5-7. között Miskolcon. A jeles eseményt a Neuman Nonpofit Közhasznú Kft. is támogatta.

A résztvevőknek lehetőségük volt bemutatni és megvitatni az elért tudományos eredményeket, meghatározni a jövőbeni fejlődési irányokat, valamint best-practice tapasztalatokat megszerezni. Ugyanakkor a nemzetközi hallgatók nagyszámú részvételével egy igazi nemzetközi konferenciává nőtte ki magát a rendezvény az elmúlt évek során.

Az esemény megnyitó ünnepségére a Miskolci Egyetem díszaluájában került sor, ahol Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora mellett Molnár Dániel, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnőke is megtartotta nyitóbeszédét, melyben röviden ismertette Neumann János születésének 120. évfordulójának emlékére szervezett Neumann 2023 rendezvénysorozatot, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. kiemelt eseményét.

A rendezvény tervezett programjában 17 szekció három szekcióülés keretében mutatta be tudományos eredeményeit, és vitatatta meg a jövőbeni fejlődési irányokat.

A három napos esemény záróünnepsége a rendezvényhez méltó díjátadóval és gálavacsorával zárult, egy Zenés Táncos Est kiséretében.

Kategóriák: Neumann 2023