The Tavaszi Szél Conference was held for the twenty-sixth time this year. The motto of the conference: "World Meeting of Young Hungarian Researchers and Doctoral Students" that was organized by the University of Miskolc Doctoral Students' Association in the city of Miskolc from 5-7 May 2023. The event was also sponsored by the Neumann Nonprofit Ltd.

A résztvevőknek lehetőségük volt bemutatni és megvitatni az elért tudományos eredményeket, meghatározni a jövőbeni fejlődési irányokat, valamint best-practice tapasztalatokat megszerezni. Ugyanakkor a nemzetközi hallgatók nagyszámú részvételével egy igazi nemzetközi konferenciává nőtte ki magát a rendezvény az elmúlt évek során.

Az esemény megnyitó ünnepségére a Miskolci Egyetem díszaluájában került sor, ahol Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora mellett Molnár Dániel, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnőke is megtartotta nyitóbeszédét, melyben röviden ismertette Neumann János születésének 120. évfordulójának emlékére szervezett Neumann 2023 rendezvénysorozatot, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. kiemelt eseményét.

A rendezvény tervezett programjában 17 szekció három szekcióülés keretében mutatta be tudományos eredeményeit, és vitatatta meg a jövőbeni fejlődési irányokat.

A három napos esemény záróünnepsége a rendezvényhez méltó díjátadóval és gálavacsorával zárult, egy Zenés Táncos Est kiséretében.

Categories: Neumann 2023