A Neumann Technológiai Platform idén is támogatója volt a hazai szervezésű FinTechShow-nak, ahol a legújabb digitális transzformációs irányok, technológiai trendek és nemzetközi megoldások kerültek bemutatásra. A konferenciát a Budapesti Kongresszusi Központban rendezték meg 2023. október 11-én.  Az eseményen beszédet mondott Szolnoki Szabolcs, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára.

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a FinTechShow, melynek témája a „Mi jön a Fintech után?”. Az eseményévről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mely napjainkra a pénzügyi iparág és a digitális technológiákkal foglalkozó cégek egyik kiemelt találkozópontja lett.

Népszerűségét jól alátámasztja az is, hogytöbb, mint 60 magyar fintech megoldás mutatkozott be az elmúlt hat évben. Ezzel lehetőségük nyílt a kapcsolatépítésre különböző bankokkal, biztosítókkal, fintech akcelerátorokkal, valamint kockázati tőkebefektetőkkel.

Az on-site konferencia szakmai programjában számos elismert hazai és nemzetközi szakember/előadó is szerepelt, köztük Szolnoki Szabolcs, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára. Előadásában kitért a technológia versenyképességi kérdéseire, valamint a részvényszabályozás céljára, amelyek segítik a technológia fejlődését és adaptációját. Továbbá, a Blockchain, a Drón, az MI, és az 5G Koalíció stratégiáinak megalkotására és aktuális kihívásaira.

Az esemény csúcspontja a FinTechShow díj átadása, amely egyben a szakma jelképes elismerése. A díjat hagyományszerűen 2017 óta minden évben az év legígéretesebb fintech megoldása kapja a független szakmai zsűri szavazása alapján. 2023-ban „Az év legígéretesebb magyar fintech megoldását” a Realmonitor alkalmazás nyerte el.

Kategóriák: Blockchain