A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében valósult meg Magyarország Technológiai Koalícióinak Plenáris Ülése. Az egyes technológiák ökoszisztémájának fejlesztését célul kitűző nagyszabású esemény a Testnevelési Egyetem Rendezvényközpontjában valósult meg június 22-én.

A sajtónyilvános megnyitón beszédet mondott többek között Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára.

Az idei évben a koalíciók ismét szellemi műhelyként próbáltak eleget tenni a nemzetgazdasági, versenyképességi kihívásoknak, miközben a saját ökoszisztémájuk kérdéseire is igyekeztek innovatív válaszokat adni.

Ezekről az előrehaladásokról és szakmai jövőjéről tanácskozott a Magyarországi 5G Koalíció, a Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció, a Blockchain Koalíció és a Magyarországi Drón Koalíció elnöksége és tagsága.

A sajtónyilvános megnyitón a vendégeket elsőként a helyszín házigazdájaként Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte.

Ezt követően Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára ismertette a Technológiai Koalíciók elmúlt időszakra vonatkozó szakmai eredményeit, kampányait és legfontosabb eseményeit.

Felszólalt még a megnyitón Dr. Lapsánszky András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlési elnökhelyettese, valamint Dr. Petri Bernadett, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda ügyvezető igazgatója is. 

A megnyitó előadásokat a Technológiai Koalíciók Plenáris Ülése követte, amelynek keretében a koalíciók tagjai megszavazták az egyes napirendi pontokat és közösen értékelték az elmúlt időszak aktivitásait.

A MI Koalíció Plenáris Ülésén aláírási ceremónia keretében dr. Gál András Levente, a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója és Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke aláírásával hitelesítette a mesterséges intelligenciára alapított megoldások felsőoktatásban történő használatával kapcsolatban tett megfontolásokat a jövő generációi nevelésére.

 Az esemény szakmai programjának keretében, a vendégek olyan kiemelkedő előadásokat is meghallgathattak, melyek reflektáltak az 5G, az MI, a drón, valamint a blockchain ökoszisztémát érintő aktualitásokra és a folyamatosan változó szabályozói környezetre.