Halálának évfordulója alkalmából koszorúzással tisztelgett a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. névadója, a világhírű tudós előtt. Neumann János a digitális számítógép elvi alapjainak megalkotója ma 66 éve hunyt el. Sírjánál a Princetoni Temetőben emlékeztek a XX. század legnagyobb hatású matematikus géniuszára.

1957. február 8-án hunyt el Neumann János, a Financial Times által a XX. embereként fémjelzett magyar születésű matematikus. Új eredményeket ért el a matematika majdnem minden ágában; lefektette a játékelmélet alapjait, a világ számára neve mégis a modern elektronikus számítógép elvi alapjainak lefektetésével kapcsolódott össze. Neumann lebilincselő élete és munkásságának máig tartó, a ma emberének mindennapi életében is jelen lévő hatása vitathatatlan.

Neumann János halálnak évfordulójára emlékezve Dr. Novák Tamás, Magyarország New York-i Főkonzulátusának TéT attaséja a Neumann Nonprofit Kft. nevében a Princetoni Temetőben megkoszorúzta a világhírű tudós síremlékét.

„2023 Neumann János születésének 120. évfordulója. Fontosnak tartjuk, hogy korunk legnagyobb hatású matematikus géniuszának emlékét a tengeren túl is megőrizzék, öröksége tovább éljen.” – nyilatkozta Fábián Gergely, iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár.

2023-ban a Neumann Közhasznú Nonprofit Kft. egy egész éves eseménysorozat keretében, innovatív megközelítésben és változatos programokon keresztül mutatja be a közismert polihisztor szerteágazó munkásságát.

A Neumann 2023 rendezvénysorozat kiemelt eleme a Magyarországon megrendezésre kerülő 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI 2023), melynek idén Szeged ad otthont.

Kategóriák: Neumann 2023