Az Erdős Pál Hálózattudományi Műhelykonferencia eseménysorozattá avanzsálódott az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében. A konferencia a Neumann Nkft. szervezésében a Neumann emlékév eseményeként került megrendezésre 2023. május 25-én az ELTE Kari Tanácstermében.

Erdős Pált, a XX. század egyik legjelentősebb matematikusaként tartják számon. Kiemelkedő munkássága a hálózatkutatás tudományos alapköveit teremtette meg, melyek máig meghatározóak a tudományterületen.

Születésének 110. évfordulója alkalmából hazánk kiemelkedő hálózatkutatói és az ökoszisztéma szereplői műhelykonferencia keretében tanácskoztak a hálózatkutatási tudományos, kutatói, valamint szakmai tevékenységükről és jövőbeli terveikről.

Az üzleti világ mellett a közigazgatás számára is – a technológiai innovációnak köszönhetően – egyre fontosabbá válik azon kompetenciák elsajátítása, mint a komplex társadalmi, gazdasági, kapcsolati hálókban való navigációs képesség.

Az eseményt Dr. Darázs Lénárd az Eötvös Loránd Tudományegyetem általános rektorhelyettese, és Dr. Gál András Levente a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője nyitotta meg.

A konferencia szakmai programjában olyan kimagasló előadásokat hallhatunk, amelyek komplex megoldást jelenthetnek a hálózatkutatási kompetenciák feltérképezéséhez, továbbá elengedhetetlenek a hálózatos alapon szerveződő modern társadalmak megfelelő működtetéséhez.

Ezt követően az előadók kerekasztal beszélgetés keretében folytattak eszmecserét a hálózatkutatás területét érintő irányokról és kérdéseikről, szakmai fejlődésük elősegítése céljából.

Kategóriák: MI