Tíz állomásból álló országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozatot indít a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt., a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Neumann Technológiai Platform – Mesterséges Intelligencia Koalíció a KKV-k számára, amelynek fókuszában a modern technológiai fejlesztések egyik trendje, a Mesterséges Intelligencia (MI) került. A roadshow első állomásának helyszíne Debrecen, amelynek fontosságát is mutatja, hogy az esemény záróbeszédét Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tartja.

A rendezvénysorozat alkalmával olyan kiemelt témák kapnak szerepet, mint az innováció, a pályázati támogatások, a Széchenyi Kártya Program, a társadalmilag felelős pénzügyek (ESG), valamint az MI szerepe a KKV-k hatékonyságnövelésében.

A szervezők célja, hogy az eddiginél is szorosabb együttműködést alakítsanak ki a KKV-kal, ami kiemelt jelentőséggel bír a kormányzati versenyképességi startégiában, valamint az aktív támogatói szerep mellett a vállalkozásokkal közösen készüljön fel a jövő kihívásaira.

Az új kihívások olyan vállalkozói magatartást követelnek, amely ellenálló, rugalmas és nyitott az újdonságokra és alkalmazkodik a változó kihívásokhoz. Ennek apropóján a konferencia lehetőséget kínál a változó gazdasági helyzetet érintő gyengeségek és veszélyek megismerésére, amelyekre felkészülve a KKV-k hozzájárulhatnak Magyarország versenyképességének növeléséhez.  

A vállalkozásfejlesztési konferenciasorozat megnyitó eseményére a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében kerül sor 2024. április 17-én, Debrecenben. Az eseményen záróbeszédet tart Nagy Márton, Magyarország nemzetgazdasági minisztere, amelynek keretében Magyarország Kormányának új versenyképességi stratégiájáról is szó esik.

Magyarország első versenyképességi stratégiáját Magyarország Kormánya a vállalatokkal való konzultációt követően fogadta el, amelyben hazánk versenyképességi célként tűzte ki, hogy 2030-ra Magyarország elérje az Európai Unió fejlettségi szintjének 90 százalékát. Ezzel mutatva irányt a hazai vállalatok és minden gazdasági szereplő számára.

A megnyitó rendezvény színes szakmai programjának elemeként a Neumann Technológiai Platform (NTP) képviseletében Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke az „MI szerepe a KKV hatékonyságnövelésében” címmel, valamint dr. Vajda Viktor, az NTP ügyvezető-helyettese a „Hogyan alkalmazható egy kisvállalkozás életében az MI?” címmel tart előadást.

A rendezvénysorozat további állomásai: április 18. Miskolc; április 23. Eger; április 30. Kecskemét; április 29. Szeged; május 13. Győr; május 21. Pécs; május 22. Kaposvár; május 28. Veszprém és május 29 Budapest.

A rendezvény részletes szakmai programjáró az alábbi linken tájékozódhat: https://velunkavallalkozasodert.hu/