Neumann Technology Platform

 

A Neumann Technológiai Platform alapítója, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményeként támogatja a hazai iparstratégiai fejlesztéseket, gondoskodik egyes kiemelt technológiák ökoszisztémájának fejlesztését biztosító platformok, illetve koalíciók működési feltételeinek megteremtéséről, különös tekintettel az 5G, a Mesterséges Intelligencia, a blockchain-, a drón-, valamint az Ipar 4.0 technológiákra. 

A jelenkor gazdaságának és technológiájának változó trendjei nemcsak a mindennapi életben, hanem a gazdaság és ipar területén is jelentkeznek, melyek mind nemzetgazdasági, mind versenyképességi kihívásokat is jelentenek hazánknak.  

A Neumann Technológiai Platform ezen felismerés által életre hívott szellemi műhely, mely feladata a KKV-szektor, nagyvállalti és állami szereplők számára ipari és technológiai alkalmazások terjesztése, a technológiai korszakváltás elősegítése, iparvállalati együttműködések kialakításának támogatása, ipartechnológiai folyamatok minőségbiztosítása, nemzetközi jó gyakorlatok szemlézése és beépítése a hazai iparpolitikába.  

The Platform will devote particular attention to technological and industrial research, to contribute to the development and renewal of the pool of professionals needed in the relevant sectors. 

 

News

Mire képes az MI-vezérelt drón?

Az utóbbi években a dróntechnológia látványos fejlődésen ment keresztül, napjainkra rendkívül sokoldalúan felhasználható és hatékonyabb, precízebb munkavégzésre képes. Legyen szó mezőgazdaságról, építészetről akár a természetvédelemről. De vajon mi történik akkor, ha az emberi intelligenciát ezekbe Read more…