Rekordszámú résztvevővel zajlott le a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Mesterséges Intelligencia Koalíció, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és a Neumann Technológiai Platform közös szervezésében a ,,Miért hasznos a Mesterséges Intelligencia a vállalkozásodban? Konkrét példák és gyakorlatok az MI gyakorlati használatára” című konferencia és workshop a Bank Centerben, 2023. november 28-án.

Az eseményen a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-t Szentgyörgyi Balázs, ügyvezető és dr. Vajda Vikor, operatív ügyvezető-helyettes képviselte.

Az esemény nyitóceremóniáján köszöntőbeszédet mondott Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke.

Fábián Gergely a köszöntő beszédében kiemelte, hogy szívügyeként tekint a mesterséges intelligenciára (MI) és szeretné, ha minél több gyakorlatorientált vidéki roadshow kerülne megrendezésre a jövőben. Hozzátette, hogy az MI eddig is óriási növekedésben volt, de a piaci elemzések szerint a következő 10 évre 1000 milliárd euró éves forgalomnövekedést fog eredményezni, amely egy amerikai gazdasághoz hasonló méretű előnyt tud teremteni a hatékonyságnövelés, a kimutatható teljesítménynövekedés, a versenyelőny, az erőforrásmegtakarítás és a folyamatautomatizálás területén.

A nyitóbeszéd alkalmával dr. Parragh László is kifejezte örömöt a nagy érdeklődésre való tekintettel, amely véleménye szerint azt bizonyítja, hogy izgalmas időszak előtt áll a magyar gazdaság és a magyar társadalom.

Jakab Roland méltán büszke arra, hogy a Mesterséges Intelligencia Koalíció a tevékenységének kezdetétől aktív közösségépítés erővel bír és mára Magyarország legnagyobb technológiai közösségévé nőtte ki magát. Úgy véli rendkívül fontos, hogy horizontális stratégia szülessen, és a szakmai közönség részt vegyen a tudatosításban és az adaptációban egyaránt.

A workshop alkalmával a résztvevők gyakorlati példákon keresztül sajátíthatták el azokat a jó gyakorlatokat, amelyekkel javíthatják vállalkozásuk piaci pozícióját és elősegíthetik az MI nyújtotta konkrét lehetőségek adaptálását.

A gazdag szakmai program keretében olyan témák kerültek terítékre, mint az IR:IS, a ChatGPT használata a marketingben, a szuperszámítógép (HPC), a beszélő algoritmusok, a BookerBot AI és az MI-EDIH.

A rendezvény keretében dr. Vajda Viktor, a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. operatív ügyvezető-helyettese prezentálásában a mesterséges intelligencia adaptációra való érettséget vizsgáló, interaktív konzultáció került lefolytatásra, kérdőíves formában.

Categories: AI