Ötödik alkalommal rendezték meg a Motor Valley Fesztivált, az UNESCO Világörökség részét képző Modena városában, Olaszországban május 11 -14. között.

A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. a Magyarország Milánói Főkonzulátusával együttműködésben, magyar delegációval, és négy HYPER (Hungarian Yellow Pages for Export Reconnaissance) vállalkozás részvételével (Mindtech Kft., Comnica Kft., White Hat IT Security Kft., GoZero) képviseltette magát a híres szabadtéri fesztiválon.

Az eseményen külföldről egyedül Magyarországot képviselte beutazó delegáció, ezáltal a HYPER cégek kiemelt figyelmet kaptak az olasz partnerekkel való egyeztetések során.

A Motor Valley Fesztivál elnevezésű üzleti rendezvény fókuszában az autóipart érintő technológiai változások, a villamosítás aktualitásai, valamint a szintetikus üzemanyagok fejlődései álltak.

Az esemény különlegességét adja többek között, hogy 2023-ra esik a Lamborghini 60. évfordulója, az Enzo és Dino Ferrari (Imola) 70. évfordulója, valamint a Circuito del Savio történelmi jelentőségű esemény 100. évfordulója.

Az esemény nyitókonferenciájára a Pavarotti Színházban került sor, ahol Stefano Bonaccini, az Emilia-Romagna régió elnöke, Gian Carlo Muzzarelli polgármester és Andrea Prete, az Unioncamere elnöke köszöntötte a részt vevő vendégeket. Ezt követően az olasz és a nemzetközi autóipari szektor képviselői megvitatták a motorok világának legjelentősebb aktuális kérdéseit.

Az rendezvény szakmai programjának keretében körülbelül 150 fő részvételével, feltörekvő tehetségek, start-upok tanulhattak tizenkét Talent Talks szekción keresztül.

A résztvevők elsajátíthatták a szükséges készségeket, meglátásokat, melyekre a jövő szakembereinek szüksége lesz ahhoz, hogy sikeresek legyenek az autóiparban.

A szakmai előadások és kerekasztal beszélgetések mellett a HYPER partnerek kiállítási lehetőséget kaptak, ahol szakmai megbeszéléseket folytattak a Motor Valley kiemelkedő szereplőivel, mint pl. a Lamborghini, Maserati, Dallara, Ducati gyárak   szakmai képviselőivel és döntéshozóival egyaránt.

Az esemény programját a különböző kulturális, gasztronómiai és borászati programelemek színesítették. Ezen felül a modenai Katonai Akadémia udvarán szalagátvágásra is sor került, ami a 2023. évi Motor Valley Fesztivál hivatalos kezdetét jelentette.