A BaranGo applikációba könnyen hozzáférhető túraútvonalak érhetőek el, amelyek offline formában is nyomonkövethetők, akár profi túrázók, akár hobbi kirándulók vagy családok számára. Az applikáció kibővítése a Zenthe Ferenc Programon keresztül valósulhatott meg, az Edutus Egyetem támogatásával.

The Zenthe Ferenc hiking trail is now available in the BaranGo app, which was announced jointly by Dr. Tünde Szabó, Government Commissioner for the Complex Development of the Northeastern Hungary Economic Development Zone, and the representative of the Neumann Technology Platform.

A Zenthe Ferenc Program egy gazdasági-tudásipari beavatkozási programot határoz meg Salgótarjánban, egyedülálló módon egy hátrányos helyzetű város és a térség tudásipari felzárkózását biztosítva. Hosszas előkészítő munka eredményeként 2022. november 3-án a Salgótarján és Térsége Tudásipari Fejlesztési Programjának a Zenthe Ferenc Program alapítói okiratának ünnepélyes aláírásával indult a program hivatalos útjára.

A Program nem titkolt célja Salgótarján és térsége népességmegtartó erejének növelése, az életminőség és a versenyképesség növelése, valamint az elvándorlás megakadályozása.

2023. április 1-jén az útvonal ünnepélyes átadásán jelentett be Dr. Szabó Tünde kormánybiztos asszony a BaranGo alkalmazás egyik legújabb fejlesztését, a túraútvonal kezdőpontján, a salgótarjáni Nagy-Magyarország emlékműnél. Az alkalmazáson belül az amatőr és profi túrázók, családok számára már elérhető a Zenthe Ferenc túraútvonal is.

A Program bázisát a város tudásalapú fejlesztésének szükségessége adja, a kitörési pontokat pedig a tematikus, helyi igényekre alapozó képzésfejlesztés, a primer területekre fókuszáló turizmusfejlesztés, a járműipar és könnyűipar fejlesztése, a gazdasági hasznosulás támogatására folytatott K+F+I, a körkörös gazdaságot támogató fejlesztések, a digitalizáció, a korszerű energiatechnológiák gyakorlati alkalmazása, közlekedési szolgáltatás „zöldítése”, valamint az urbanisztikai fejlesztések megalapozása adják.