Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a Diákolimpia kapcsán megjegyezte, hogy „a magyar diákok kiváló eredményt értek el, nyolc magyar versenyző közül hatan szereztek érmet: egy ezüstérem és öt bronzérem született, ráadásul két magyar diák dicséretben részesült egy-egy feladat maximális pontszámú megoldásáért.”

Az államtitkár hozzátette, hogy a diákok felbecsülhetetlen szakmai kapcsolatokra tehettek szert a versenyen, sőt az itt szerzett érem a legrangosabb külföldi egyetemekre is belépőt jelent, nem beszélve arról, hogy a világ legnagyobb szoftverfejlesztő és hardvertervező cégei is előszeretettel toboroznak diákolimpikonokat. Nagy dicsőség számunkra, hogy huszonhét év után idén másodjára, Neumann János születésének 120. évfordulóján lehettünk házigazdák, öregbítve Magyarország elismertségét az informatika világában.

A 2024-es rendezőország, Egyiptom nevében Ghada Labib intézményfejlesztésért felelős kommunikációs és informatikai miniszterhelyettes asszony vette át a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia zászlaját, akit hétfőn Fábián Gergely fogadott hivatalában a két ország közötti együttműködés elmélyítése és a tapasztalatok megosztása érdekében.

Categories: Neumann 2023