Immár 32. alkalommal rendezték meg a népszerű közéleti szabadtéri rendezvényt, melynek évek óta az Erdély szívében található Tusnádfürdő ad otthont. A fesztivál idén 2023. július 18-23. között került megrendezésre. A Neumann Technológiai Platform szervezésében megvalósult szakmai kerekasztal beszélgetéseket a Puskás Ferenc Kávéház – Infotér Sátorban hallgathatta meg a közönség.

Az ötnapos rendezvény során gazdag programkínálat állt a résztvevők rendelkezésére, többek között szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések, koncertek és különböző napközbeni aktivitások.

A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. két szakmai kerekasztal beszélgetéssel készült az Infotér Egyesület társzervezésében, ami a Puskás Ferenc Kávéház – Infotér Sátorban került megtartásra.

A szerdai előadás központi témája a Mesterséges Intelligencia alkalmazása, a legújabb OpenAI megoldások, valamint a változó oktatási környezet kihívásai voltak. A beszélgetés során olyan elismert szakértők eszmecseréjét hallgatthatta a közönség, mint Koren Balázs, az ELTE Matematikai Intézet oktatója, Damsa Andrei a Neuron Solutons Kft. MI tanácsadója és Szani Ferenc, az Infotér oktatási szakértője.

A csütörtöki program az élelmiszeripar és a digitális technológia kapcsolatát boncolgatta a Cibus Hungaricus Alapítvány, és a Székely Gazdaszervezetek Egyesületek képviseletében. A kerekasztal felkért moderátora Varga Péter Miklós, a Cibus Hungaricus Alapítvány stratégiai tanácsadója, a szakmai párbeszéd meghívott vendégei: Cilip Árpád, a Székely Termék Védjegy rendszer koordinátora, Könczei Csaba, parlamenti képviselő és Miklós Ervin, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének digitalizációs tanácsadója voltak.

A tervezett program keretében a résztvevők a helyi és távoli termékek kínálatából kóstolhattak játékos kvíz formájában.