Projekt neve: Traceability Reference Architecture Conformant EBSI for European Union (TRACE4EU)

Projekt száma: 101102743 

Pályázati felhívás: DIGITAL-2022-DEPLOY-02 

Téma: DIGITAL-2022-DEPLOY-02-EBSI-SERVICES

Programozási időszak: 2021-2027 

Megvalósítás időszaka: 2023.06.01. – 2025.05.31. 

Projekt státusza: megvalósítás alatt 

A Digital Europe Programme keretében létrejött projekt általános célja egy „ernyőarchitektúra” létrehozása, amely meglévő EBSI-szolgáltatásokon alapul. Az architektúra megteremti a nyomonkövethetőségi alkalmazások megvalósításának alapját. Továbbá a TRACE4EU a páneurópai felekkel való együttműködésre, és az EBSI ökoszisztéma további fejlesztésére vonatkozó ajánlások előmozdítására is összpontosít.

Ennek eredményeképpen, a TRACE4EU jelentősen befolyásolhatja a hagyományos iparágakat, hogy azok termelékenyebbé, versenyképesebbé és rugalmasabbá váljanak. Ez az európai térségben az átláthatóságot is erősíteni fogja a polgárok számára, akik a nyomonkövethetőség jövőbeli megvalósításain keresztül, jobban és proaktívan nyomon követhetik az áruk és adatok áramlását. Az ernyőarchitektúra több use case munkájából épül fel, beleértve a helyi és határokon átnyúló környezetben működő tárgyi javak és dokumentumok nyomonkövethetőségi alkalmazásaira vonatkozó követelmények elemzését.

A Neumann Nonprofit Közhasznú Kft a WP3 – alkalmazás, bevezetés, méretezés és kommunikáció (Utilization, Rollout, Scalability, and Communication) és a WP4 – termékek és nyersanyagok követése (Products and Materials traceability pillar) munkacsoportok feladatainak megvalósításában működik közre.

 

További információk a projektről a https://trace4eu.eu/ weboldalon.