Project name INPUT – IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása
Project ID number: GINOP-3.1.3-15-2016-00001
Neumann's role in the project: Konzorciumvezető
Name of beneficiary: Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. (konzorciumvezető), Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (konzorciumi tag)
Megvalósított támogatás összege: 5.540.475.000 Ft (Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. támogatási összege 4.937.976.042 Ft konzorciumvezetőként és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség támogatási összege 602.498.958 Ft konzorciumi tagként)
The amount of the subsidy: 100%
projekt befejezési dátuma: 2023. június 30.

Projekt célja:

Az INPUT program fő célja volt, hogy komplex szolgáltatási portfólió, szakértő kollégák, széles hazai és nemzetközi kapcsolati hálózat révén hozzájáruljon a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez. Ennek érdekében díjmentesen biztosított teljes és személyre szabott szolgáltatásokat a konvergencia régiók ötletgazdái számára, az ötletfázistól a nemzetközi piacra lépésig, valamint a középiskolások számára egy komplex, interdiszciplináris vállalkozói ismereteket közvetítő alternatív edukációs programot alakít ki, amely a hatékony és értékközpontú szemléletformálás és a munkaerőpiaci kompetenciáinak fejlesztése révén valósul meg.

Célcsoport:

Az IKT startup (induló) és indulónak nem minősülő (5 évnél régebbi alapítású), mikro-, kisvállalkozások, valamint a digitális vállalkozás indítása iránt érdeklődő, elsősorban informatikaitípusú saját ötlettel rendelkező magánszemélyek és középiskolás korosztály.

Tevékenységek:

A kiemelt projekt segítette a kezdő informatikai vállalkozások nemzetközi piacra lépését, működtette az ezt támogató szakértői-mentori hálózatot, a térségekben működő területi koordinátor hálózatot, illetve hazai intézmények számára információs és kommunikációs technológia támogatást nyújtott. Ösztönözte a konvergencia régiókból induló, IKT fókuszú új vállalkozások elindítását, és a már meglévő startupok fejlődését üzletfejlesztési tanácsadásokkal és saját képzésekkel, hazai és nemzetközi versenyeken történő részvétellel.

Szolgáltatási portfólió: mentorálás, nemzetközi mentorálás, szakértői tanácsadás, képzések és rendezvények, üzletfejlesztési tanácsadás, nemzetközi piacra lépés

Elért eredmények:

– ENSZ Global Best Practice elismerés

– 2018-ban az ENSZ nemzetközi Best Practice elismerésben részesítette az INPUT Program startup ökoszisztéma építő törekvéseit és módszertanát.

– 16 vidéki képviselet

– 44 pro bono szakértő

– 50+ szakmai partner

– 95 pro bono mentor

– 660+ szakmai rendezvény

– 930+ üzletfejlesztési tanácsadás

– 120+ mentor-mentee együttműködés

– 10+ országban helyi kapcsolatteremtés

– 2.400+ ötletgazda, startup

– 12.000+ résztvevő

A projekt befejezési dátuma: 2023. június 30.

More information about the project can be found on the project website: http://inputprogram.com/ and on the Facebook page: INPUT program