Vezetői köszöntő

Kedves Látogató!

A digitális kompetenciák létjogosultsága és a környezettudatosság mára megkérdőjelezhetetlenné vált. Az infokommunikációs technológiák (IKT) alapjaiban változtatták meg a kapcsolattartás formáját, az információ keresés és átadás módját, ezzel együtt üzleti gondolkodásunkat is. A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként azt a célt tűzte ki, hogy minden magyar polgár és vállalkozás a digitalizáció, valamint a tisztább környezet nyertesévé váljon. Hisszük, hogy a versenyképességhez - mind egyéni, mind pedig országos szinten – szorosan hozzátartozik, hogy ezen a területen is alkalmazzuk a 21. század által nyújtott számos lehetőséget, ezáltal is elősegítve a gazdasági fejlődést.

Hiszünk benne, hogy a magyar startupok által kidolgozott innovatív megoldások jelenthetik a megoldást a jövő nagy kihívásaira, ezért társaságunk a hazai, IKT fókuszú startup cégek nemzetközi piacra lépését támogatja és koordinálja az INPUT Program keretében ( www.inputprogram.com). Az INPUT Program missziója, hogy a Közép-Magyarország régión kívül szárnyukat próbálgató ötletgazdáknak, és a fejlődés útján már elindult startupoknak átfogó segítséget nyújtson. Az INPUT Program országos startup koordinátor hálózatának segítségével az ötletgazdák, startupok felmérhetik hiányterületeiket, bővíthetik kapcsolati tőkéjüket és megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb mentort, szakértőt, illetve részt vehetnek hazai és nemzetközi képzéseken, eseményeken, versenyeken.

Magyarország elkötelezett a klímacélok teljesítése és a környezetvédelem mellett. Ezért is indult el az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alatt a Zöld Busz Program, melynek célja a közösségi közlekedésben résztvevő autóbusz állomány cseréje a hazai buszgyártás ösztönzésével, az üzemeltetett buszok átlagéletkorának, a buszos közlekedés károsanyag-kibocsátási értékeinek és fenntartási, üzemeltetési költségeinek csökkentése, továbbá az utazási szolgáltatások minőségének javítása.

A Program első lépése a Zöld Busz Mintaprojekt, amely önkormányzatok és a helyi személyszállításért felelős közszolgáltatók számára nyújt elektromos buszok beszerzéséhez támogatást. Ezentúl a Mintaprojekt feladata, hogy, telephelyi infrastruktúrával rendelkező településeken demonstrációs (különösen műszaki, járatszervezési, vezetéstechnikai, kommunikációs) céllal elektromos buszokat jelenítsen meg.

Bízom benne, hogy személyesen is találkozunk valamelyik programunk keretében!

Dr. Szabados Zsuzsa
ügyvezető