Projektek

A projekt célja a bevont IKT startup vállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése, a nemzetközi értékesítést akadályozó tényezők elhárítása, a piaci alapú befektetések ösztönzése, illetve a hazai vállalkozások országhatáron túli forgalmának növelése.Az 1537/2019. (IX.20.) Korm.határozat rendelkezik Magyarország új buszstratégiai koncepciójáról (a továbbiakban: Zöld Busz Program), valamint a Zöld Busz Mintaprojekttel kapcsolatos feladatokról. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: Támogató) Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének részét képező Zöld Busz Program első lépéseként elindított Mintaprojekt célja elektromos buszok kihelyezése minimum hét, telephelyi infrastruktúrával rendelkező településen legalább egy hónapos demonstrációs – különösen műszaki, járatszervezési, vezetéstechnikai, kommunikációs – használat céljából.

A Mintaprojekt tapasztalatgyűjtési lehetőséget biztosít az önkormányzatok és a helyi személyszállításért felelős közszolgáltatók számára elektromos buszok üzemeltetése, infrastruktúra-igényének kialakítása, fordába állítása terén.

A Zöld Busz Mintaprojekt megvalósításához a Neumann János Nonprofit Kft.-n belül működő Zöld Busz Projektiroda nyílt pályázatot hirdet buszgyártók és forgalmazók számára „Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojektben való részvétel” tárgyban. A sikeresen pályázó piaci szereplők Együttműködési Megállapodást kötnek a Neumann János Nonprofit Kft.-vel a Demonstrációs Mintaprojektben való részvételre, ezzel a Zöld Busz Projektiroda által minősített partneri címet szerezve.

A pályázati felhívás tervezet itt érhető el.
A felhívás szerkeszthető fájlformátumban itt található.

A felhívást 2020. május 29-ig van lehetőség véleményezni, kérdéseiket és észrevételeiket várjuk a zoldbusz@neum.hu email címen.

A pályázati felhívás tervezet véleményezési határidejét meghosszabbítjuk 2020. június 05-ig. Az ezen határidőn túl érkező véleményeket nem áll módunkban figyelembe venni!