Több mint 5500 gyermekhez ért már el a SpaceBuzz Oktatási Program (SOP). SpaceBuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány gondozásába működő virtuális valóság (VR) alapú oktatási program célja, hogy a fiatalok számára képet adjon az űrhajózásról. A tapasztalatra épülő tanulási program kiemelt célként kezeli továbbá, az ösztönzést, és a világűrrel, Földdel és technológiákkal kapcsolatos ismeret átadását.

Szolnoki Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára az eseményen méltatta a kezdeményezést. Beszédében úgy fogalmazott:  

A fiatalok egyre kisebb érdeklődést mutatnak a természettudományok iránt, holott a STEM, azaz a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségek fejlesztése kulcsfontosságú az emberiség jövőjének szempontjából.
Az eseményen résztvevők számára lehetőség nyílt megismerni a SpaceBuzz-HU VR űrkabint, amely a majdani rakéta egy szelete, amellett, hogy felejthetetlen élményt biztosít a virtuális űrutazáson résztvevők számára készségfejlesztő erővel is bír. Hatással van a kommunikációra, fejleszti a probléma megoldó képességet, valamint a kreativitást is.

A 100 százalékban hazai fejlesztésű SpaceBuzz-HU VR űrkabint a tanév végeztével 10 helyszínen közel 600 10-12 év közötti gyereknek volt lehetősége kipróbálni. Az elmúlt három év adatai alapján hazánkból és határon túlról már több mint 100 iskola, 5500 tanulója vett részt a virtuális űrsétán, 200 pedagógus bevonásával.

A program során a diákok szórakoztató feladatok és különféle eszközök segítségével szereznek ismereteket a Földről, a világűrről és a klímaváltozásról, és arról, mit tehetnek azért, hogy megőrizzék a bolygót a jövő nemzedékei számára.