A Magyar Innovációs Szövetség 2023 novemberében 32. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, amelynek a nevezési határideje 2024. február 5..

A pályázat a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Innovációs Alapítvány, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), az Agrárminisztérium (AM), az Energiaügyi Minisztérium (EM), a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósul meg.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el.

ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK

A díj odaítélésénél a bírálóbizottság a 2023-ban elért eredményt, a többlet árbevételt, a műszaki, valamint az egyéb gazdasági előnyöket mérlegelve hasonlítja össze a pályázatokat. A Magyar Innovációs Nagydíj korábbi pályázatain már díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A nevezés dokumentumait (részletes leírás, nyilatkozatok) a www.innovacio.hu/innonagydij oldalon keresztül kérjük feltölteni.

A 2023. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett összesen hét további kategóriában kaphatnak díjat a kiemelkedő innovációs teljesítmények:

  • a 2023. évi Ipari Innovációs Díj (NGM),
  • a 2023. évi Informatikai Innovációs Díj (NGM),
  • a 2023. évi Agrár Innovációs Díj (AM),
  • a 2023. évi Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díj (EM),
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2023. évi Innovációs Díja (SZTNH),
  • és az „Alapkutatástól a piacig” 2023. évi Innovációs Díj (NKFIH).

A legeredményesebb (2021. január 1. után alapított) innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség „2023. év legjobb startup vállalkozása” Díjat nyeri el (MISZ).