A magyarországi cégek versenyképességének megőrzése érdekében DATA-EDIH projekt néven valósít meg projektet a Neumann Nkft. (továbbiakban: Neumann Technológia Platform). A Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményeként a projekt célja, hogy minden vármegyében legalább 20 vállalkozásnak segítsen a digitális átállásban, hisz a digitalizáció szerepe kulcsfontosságú a versenyképesség megtartásához és növeléséhez.

A Neumann Technológiai Platform egy szolgáltató jellegű konzorcium vezetője, melyben a digitalizáció oktatásban élenjáró magyar felsőoktatási intézmények és állami szervezetek egyaránt részt vesznek, többek között: BME Ipar 4.0 Technológiai Központ, Debreceni Egyetem Mesterséges Intelligencia és Adatelemzés Kutatócsoportja, ELTE-Soft Kutatás-fejlesztő Nonprofit Kft., HTEnet Innovációs Nonprofit Kft., Központi Statisztikai Hivatal, Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem.

A projekt a képzések széles palettáját kínálja a digitális fejlődés érdekében a hazai kis -és középvállalkozások számára, azon belül is elsősorban az egészségügy és az élelmiszeripar szereplőinek digitális átalakulásának támogatása.

A Neumann Technológia Platform a fenti célok elérése érdekében: Az adatvagyongazdálkodás, adatmenedzsment terén képzéseket szervez, tanácsadási szolgáltatásokat nyújt.

Az adatok ma már az üzleti döntéshozatal fontos tényezői. A megfelelő adatkezelési- és feldolgozási technológiák alkalmazásával a rendelkezésükre álló adatok hatékony és gyakorlati kihasználásával a vállalkozások jelentősen javíthatják versenyképességüket, optimalizálhatják folyamataikat.

A képzési szolgáltatás négy csoportra bontható, ami körül járja többek között a Trendmonitoring, Technológiai tanácsadás, Finanszírozási lehetőségek feltérképezése és az Adatvédelem témaköreit.

Az NTP által nyújtott szolgáltatásoknak nincs költsége a vállalkozás számára. A szakértői szolgáltatások az állam által a vállalkozások részére nyújtott csekély összegű – de minimis támogatásból – kerülnek finanszírozásra.

A projektbe közvetlenül is lehet regisztrálni a következő linken keresztül: https://adatedih.hu/partner-regisztracio/