Vezetői köszöntő

Kedves Látogató!

A digitális kompetenciák létjogosultsága mára megkérdőjelezhetetlenné vált. Az infokommunikációs (IKT) technológiák alapjaiban változtatták meg azt, hogy hogyan tartjuk a kapcsolatot egymással, mikor és hogyan keresünk információt és hogyan gondolkozunk az üzletről. A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézményeként azt a célt tűzte ki, hogy minden magyar polgár és vállalkozás a digitalizáció nyertesévé váljon. Hisszük, hogy a versenyképességhez - mind egyéni, mind pedig országos szinten – szorosan hozzátartozik, hogy ezen a területen is alkalmazzuk a 21. század által nyújtott számos lehetőséget, ezáltal is elősegítve a gazdasági fejlődést.

Munkánk során két kulcsfontosságú területre fókuszálunk: az állampolgárok digitális kompetenciáinak fejlesztésére, valamint innovatív digitális technológiákat fejlesztő induló vállalkozások (startupok) nemzetközi piacra segítésére.

A Digitális kompetenciák fejlesztéséhez kapcsolódó projektek irányítását a társaságunk által működtetett Digitális Jólét Koordinációs Központ (DJKK) látja el. A DJKK szakmai irányítása alatt áll az országos lefedettségű Digitális Jólét Program Hálózat, melynek elsődleges feladata annak biztosítása, hogy a digitális kompetenciák fejlesztésének segítségével minden magyar állampolgárnak módjában álljon kihasználni a digitális ökoszisztéma által nyújtott lehetőségeket. A Digitális Jólét Program Pontokkal rendelkező településeken élők a helyi Digitális Jólét Program Mentorok segítségével megismerhetik a digitális világhoz való csatlakozás előnyeit.

Hiszünk benne, hogy a magyar startupok által kidolgozott innovatív megoldások jelenthetik a megoldást a jövő nagy kihívásaira, ezért társaságunk a hazai, IKT fókuszú startup cégek nemzetközi piacra lépését is támogatja és koordinálja az INPUT Program keretében ( www.inputprogram.com). Az INPUT Program missziója, hogy a közép-magyarországi régión kívüli szárnyukat próbálgató ötletgazdáknak, és a fejlődés útján elindult startupoknak átfogó segítséget nyújtson és ezáltal ők is hozzájáruljanak a digitális fejlődéshez. Az INPUT területi koordinátor hálózatának segítségével az ötletgazdák, startupok felmérhetik hiányterületeiket, bővíthetik kapcsolati tőkéjüket és megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb mentort, befektetőt, illetve részt vehetnek nemzetközi eseményeken, versenyeken.

Oldalainkon olyan információkat gyűjtöttünk össze, melyek segítik abban, hogy hasznos ismereteket szerezzen cégünkről és programjainkról.

Reméljük találkozunk valamelyik programunk keretében!

Dr. Szabados Zsuzsa
ügyvezető