The Erdős Pál Network Research Workshop is a part of a series of events in cooperation between Eötvös Loránd University and the Neumann Nonprofit Ltd. The conference was organised by Neumann Nonprofit Ltd. as an event of the Neumann Memorial Year on 25 May 2023 in the university of ELTE.

Erdős Pált, a XX. század egyik legjelentősebb matematikusaként tartják számon. Kiemelkedő munkássága a hálózatkutatás tudományos alapköveit teremtette meg, melyek máig meghatározóak a tudományterületen.

Születésének 110. évfordulója alkalmából hazánk kiemelkedő hálózatkutatói és az ökoszisztéma szereplői műhelykonferencia keretében tanácskoztak a hálózatkutatási tudományos, kutatói, valamint szakmai tevékenységükről és jövőbeli terveikről.

Az üzleti világ mellett a közigazgatás számára is – a technológiai innovációnak köszönhetően – egyre fontosabbá válik azon kompetenciák elsajátítása, mint a komplex társadalmi, gazdasági, kapcsolati hálókban való navigációs képesség.

Az eseményt Dr. Darázs Lénárd az Eötvös Loránd Tudományegyetem általános rektorhelyettese, és Dr. Gál András Levente a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője nyitotta meg.

A konferencia szakmai programjában olyan kimagasló előadásokat hallhatunk, amelyek komplex megoldást jelenthetnek a hálózatkutatási kompetenciák feltérképezéséhez, továbbá elengedhetetlenek a hálózatos alapon szerveződő modern társadalmak megfelelő működtetéséhez.

Ezt követően az előadók kerekasztal beszélgetés keretében folytattak eszmecserét a hálózatkutatás területét érintő irányokról és kérdéseikről, szakmai fejlődésük elősegítése céljából.

Categories: AI