A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) szervezésében valósult meg az Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferencia 2023. május 11-én a Radisson Blue Béke Hotelben, az Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával. Az esemény nyitóbeszédét Szolnoki Szabolcs a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkár tartotta meg.

A konferencia központi témája az intézményrendszer változása, az aktuális helyzet áttekintése, az egészségügyi kiberbiztonság kérdései, valamint a konkrét projektek eredményeinek bemutatása volt.

A konferenciát Joó Tamás, az MEMT elnökhelyettese nyitotta meg. Ezt követően Szolnoki Szabolcs a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára köszöntőbeszédében elmondta, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium célja az adatvezérelt egészségügyi megoldások széleskörű alkalmazásának támogatása.

,,Bízunk benne, hogy az  így szerzett tudás és tapasztalat más ágazatokba való implementálása révén Magyarország sikeresen képes lesz megfelelni a jelen és a jövő kihívásainak.“ – emelte ki helyettes államtitkár úr.

Az adatvezérelt egészségügyi megoldások kidolgozásában a Gazdaságfejleszési Minisztérium háttérintézményeként a  Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. is aktív szerepet vállal, az ágazati partnerekkel együttműködve.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központtal megvalósított kutatás-fejlesztési projektje, az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium, aminek keretében adatalapú, mesterséges intelligencia technológiát alkalmazó megoldások, termékek kerülnek kidolgozásra.

Cél, hogy a hazai egészségügyi ágazatban is megjelenjenek az innovatív, adatalapú megoldások.

Az esemény kiemelt szakmai programjának hála az érdeklődők magas színvonalú előadásokon keresztül tájékozódhattak a legújabb adatvezérelt egészségügyi megoldásokról és az adatgazdaság jövőjéről.